Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Παρότι η παράδοση μας επιτρέπει να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, πολλοί και ειδικά στην περιοχή μας περιμένουν την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του Αγίου Νικολάου, για να στολίσουν το σπίτι τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανεβάζει τη διάθεση. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όμως, ότι κάποιες ευχάριστες δραστηριότητες, όπως το να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι γενικότερα, θα μπορούσαν να είναι… επικίνδυνες!

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και τι πρέπει να προσέξετε:
Πυρκαγιά

Αν το δένδρο είναι αληθινό φροντίστε να είναι φρέσκο, αν είναι τεχνητό φροντίστε να είναι πιστοποιημένα ανθεκτικό στη φωτιά και θερμότητα. Τοποθετήστε το μακριά από πηγές θερμότητας και φλόγες (τζάκι, κεριά κ.α.). Τα φωτάκια φροντίστε να είναι επίσης πιστοποιημένα και μην τα αφήνετε ανάμενα όταν λείπετε από το σπίτι η έχετε πάει για ύπνο.

Πτώση

Μικρά παιδιά γεμάτα περιέργεια, άτακτα κατοικίδια, ή απλά επειδή δεν έχει στερεωθεί καλά, είναι μερικοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν την πτώση ενός δέντρου. Κάλο λοιπόν είναι η βάση να είναι στερεή και αν χρειάζεται να ενισχυθεί με κάποιο βάρος.

Τραυματισμοί από στολίδια

Γυάλινες μπάλες που είναι ιδιαίτερα εύθραυστες αν πέσουν κάτω, στολίδια που έχουν μικρά κομμάτια ή είναι αιχμηρά, στολίδια που μοιάζουν με γλυκά ή καραμέλες, στολίδια με φως ή μουσική που συνήθως έχουν μικρές μπαταρίες είναι επικίνδυνα για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Σε αυτή την περίπτωση ή τα αποφεύγετε ή τα κρεμάτε ψηλά ώστε να μην μπορούν να τα φτάσουν. Όσο κι αν ακολουθήσει κανείς τα μέτρα ασφαλείας και στολίσει προσεκτικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι για τις γιορτές, τα ατυχήματα είναι ανθρώπινα και μπορεί να συμβούν. Για αυτό φροντίστε για την ασφάλεια του σπιτιού σας με μια ασφάλεια περιεχομένου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστικά προγράμματα περιεχομένου, θα βρείτε πατώντας εδώ.