Ασφάλεια Ακύρωσης Ταξιδιού “TRAVEL Cancellation”

Είναι απαραίτητη η ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού; Πόσο κοστίζει; Πότε πρέπει να την κάνουμε;

Η ασφάλεια ταξιδιού είναι μία οικονομική ασφάλεια που καλύπτει τα απρόοπτα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (travel care). Η ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού, “TRAVEL Cancellation” είναι μία πρόσθετη προαιρετική κάλυψη που εξασφαλίζει άμεση αποζημίωση για το κόστος του ταξιδιού που ακυρώθηκε πριν την αναχώρησή σας (για λόγους υγείας) και σας διευκολύνει να αντιμετωπίσετε ό,τι σας προέκυψε. Η αναγκαιότητα μιας τέτοιας ασφαλιστικής κάλυψης είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ αφού καλύπτει και περιπτώσεις ακύρωσης ταξιδιού λόγω covid-19.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος μιας τέτοιας ασφάλισης είναι ανάλογο με το κόστος του ταξιδιού.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε αυτού του τύπου τα συμβόλαια προβλέπεται και ίδια συμμετοχή.

Για παράδειγμα, για ένα ταξίδι 14 ημερών σε μια ευρωπαϊκή χώρα αξίας 2000 ευρώ, το κόστος μια απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Αν σε αυτό το συμβόλαιο συμπεριληφθεί και η κάλυψη της ακύρωσης, το κόστος ανεβαίνει στα 115 ευρώ περίπου και υπάρχει συμμετοχή του ασφαλισμένου με 100 ευρώ στην αποζημίωση. Με ένα κόστος λοιπόν 85 ευρώ, ασφαλίζονται τα 1900 από τα 2000 ευρώ του κόστους του ταξιδιού. 

Πότε πρέπει να την κάνουμε;

Η απλή κάλυψη ταξιδιού ξεκινάει με την αναχώρηση και λήγει με την άφιξη, διαρκεί δηλαδή όσο ακριβώς και το ταξίδι. Σε αντίθεση, η κάλυψη ακύρωσης ξεκινάει με την αγορά των εισιτηρίων και λήγει με την έναρξη του ταξιδιού (συνήθως το check in).

Για αυτό τα συμβόλαια κάλυψης γίνονται μόνο έως και 48 ώρες μετά την αγορά των εισιτηρίων και εφόσον μέσα σε αυτές τις 48 ώρες δεν έχει υπάρξει αιτία ακύρωσης του ταξιδιού.