Με τα ειδικά μας προγράμματα για Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης Λογιστών, Φαρμακοποιών και Δικηγόρων, μπορείτε πλέον να αισθάνεστε ασφάλεια και εφησυχασμό καθως ασφαλίζουμε επαγγελματίες για την ευθύνη τους από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της παρεχόμενης κάλυψης είναι ότι ο Ασφαλισμένος είναι κάτοχος των απαιτουμένων από την Ελληνική Νομοθεσία Πτυχίων, Διπλωμάτων και Αδειών για τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματός του ή της επιχείρησής του. Εάν δε συντρέχει η παραπάνω προϋπόθεση η ασφάλιση είναι άκυρη και ο Ασφαλισμένος δεν έχει κανένα δικαίωμα για αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς.

Βασικές Καλύψεις

Τα προσιτά μας προγράμματα με συνολικό όριο ασφάλισης ανάλογα με την δραστηριότητα έως €1.000.000, καλύπτουν μεταξύ άλλων:

  • Επαγγελματική ευθύνη 
  • Απώλεια εγγράφων
  • Απιστία Υπαλλήλων
  • Συκοφαντία και Δυσφήμιση
  • Αστική ευθύνη χώρου
  • Ζημιές τρίτων από περιβαλλοντική ζημιά
  • Πυρκαγιά, έκρηξη, βραχυκύκλωμα (περιλαμβάνονται ζημιές σε γειτονικά ακίνητα)

Επεκτάσεις Επαγγελματικής Ευθύνης

Επιπλέον, καλύπτεται και η Επαγγελματική ευθύνη του Ασφαλισμένου έναντι τρίτων για οικονομικές ζημιές που απορρέουν από:

Συκοφαντία και δυσφήμιση

Καλύπτεται ο Ασφαλισμένος για αποζημίωση που προκύπτει από συκοφαντία και/ή δυσφήμιση έναντι τρίτων, η οποία διαπράττεται χωρίς δόλο, λεκτικώς, εγγράφως ή προφορικώς, από τον ίδιο ή οποιοδήποτε υπάλληλό του κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

Σε περίπτωση έγερσης απαίτησης λόγω συκοφαντίας ή δυσφήμισης, ο Ασφαλισμένος οφείλει αν το ζητήσει η Εταιρία να προβεί σε κάθε ενέργεια έναντι του τρίτου, που θα έχει εγκριθεί από την ίδια και θα αφορά στο περιστατικό εξαιτίας του οποίου εγέρθηκε η απαίτηση, με στόχο να περιοριστεί η έκταση της ζημιάς.

Εάν, παρά το αίτημα της Εταιρίας ο Ασφαλισμένος αρνηθεί, η Εταιρία δε θα υποχρεούται να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για οποιαδήποτε δαπάνη που θα καταβληθεί και/ή αποζημίωση που θα επιβληθεί μετά την ημερομηνία αυτής της άρνησης.

Απώλεια εγγράφων

Σε τροποποίηση της Ειδικής εξαίρεσης 7 της Επαγγελματικής ευθύνης η παρούσα κάλυψη επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει και την απώλεια εγγράφων.

Καλύπτεται η ευθύνη του Ασφαλισμένου έναντι τρίτων, αν κατά τη διάρκεια της ασφάλισης ανακαλύψει ότι κάποια έγγραφα (όπως προσδιορίζονται παρακάτω), που ανήκουν σε τρίτους και βρίσκονται υπό τη φροντίδα ή τον έλεγχό του, κατά τη συνήθη ροή των δραστηριοτήτων του, έχουν καταστραφεί, φθαρεί, τοποθετηθεί σε άγνωστο μέρος ή απολεσθεί και δεν μπορούν να εντοπιστούν μετά από προσεκτική αναζήτηση. Σε αυτήν την περίπτωση η Εταιρία αποζημιώνει τον Ασφαλισμένο για:

α) την Αστική ευθύνη του έναντι του εντολέα του, ως συνέπεια της καταστροφής, ζημίας, απώλειας ή αδυναμίας ανεύρεσης αυτών των εγγράφων, και

β) τα έξοδα στα οποία αποδεδειγμένα υποβλήθηκε ο Ασφαλισμένος για την αντικατάσταση ή την αποκατάσταση αυτών των εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αποκατάστασης αρχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σε καμία περίπτωση το κόστος, όπως αναφέρεται στις παραγράφους (α) και (β), δεν μπορεί να υπερβεί το ασφαλιζόμενο ποσό της απώλειας εγγράφων, όπως αναφέρεται στον «Πίνακα Καλύψεων & Ορίων Ευθύνης Εταιρίας».

Εξαιρέσεις:

Ο Ασφαλισμένος δεν θα αποζημιώνεται:

  •  Σε περίπτωση που η ζημιά είναι αποτέλεσμα βαθμιαίας φθοράς, σκισίματος, επιδράσεως παρασίτων ή σταδιακής υποβάθμισης, σαν αποτέλεσμα κλιματικών ή ατμοσφαιρικών συνθηκών ή ακραίων θερμοκρασιών.
  •  Για ζημίες που οφείλονται στην παρουσία μαγνητικής ροής ή στην απώλεια μαγνητισμού.
  •  Για ζημιές που άμεσα ή έμμεσα προκαλούνται από ή μέσω ή ως απόρροια κατάσχεσης ή εθνικοποίησης ή επίταξης ή καταστροφής ή ζημίες σε περιουσιακά στοιχεία από ή σε διαταγή οποιασδήποτε κυβερνητικής ή δημόσιας ή τοπικής αρχής.

Απιστία υπαλλήλων

Η Εταιρεία θα αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για οικονομική ζημιά τρίτων προσώπων εάν αυτός καταστεί υπεύθυνος για αυτή, συνεπεία απάτης/ απιστίας υπαλλήλων του, με σκοπό να προκαλέσουν ζημιά για να προσποριστούν οι ίδιοι παράνομο κέρδος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα και με τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της κάλυψη και την καταβολή αποζημίωσης είναι:
  •  Η απάτη/ απιστία να λάβει χώρα κατά την περίοδο ασφάλισης.
  •  Οι υπάλληλοι αυτοί να βρίσκονται στην υπηρεσία του Ασφαλισμένου για τουλάχιστον ένα έτος
  •  Ο Ασφαλισμένος να μην είναι ο ίδιος δράστης ή να έχει συμμετάσχει στην απάτη/ απιστία.
Η ευθύνη της Εταιρείας περιορίζεται μέχρι το επιμέρους όριο που αναφέρεται στον «Πίνακα Ασφάλισης & Ορίων Ευθύνης Εταιρίας» για την κάλυψη αυτή, το οποίο περιλαμβάνεται στο συνολικό όριο ευθύνης και σε καμία περίπτωση δεν το αυξάνει.

 

Ευθύνη εργοδότη

Σύμφωνα με τους Γενικούς όρους της Ασφαλιστικής σύμβασης Αστικής ευθύνης και τους όρους που αναφέρονται στο Ασφαλιστήριο συμβόλαιο, στο μέτρο που δεν τροποποιούνται από τον παρόντα ειδικό όρο, η Εταιρία καλύπτει την ευθύνη του Ασφαλισμένου, υπό την ιδιότητά του ως εργοδότη, έναντι του απασχολούμενου με νόμιμη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας εργατοϋπαλληλικού προσωπικού του, σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών ή/και θανάτου, από ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια της εργασίας ή με αφορμή αυτή, από αμέλεια του Ασφαλισμένου ή των προστηθέντων του.

Πιο συγκεκριμένα οι καλύψεις:

Λογιστές

  • Πρόστιμο σε εταιρία – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή εξαιτίας μη δήλωσης νέας ταμειακής μηχανής με ευθύνη του.
  • Πρόστιμο σε εταιρία – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή λόγω λάθους κατά την καταβολή εισφορών για υπαλλήλους του.
  • Πρόστιμο σε εταιρία – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) με ευθύνη του.
  • Πρόστιμο σε κοινοπραξία – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή λόγω εκπρόθεσμης δήλωσης εισοδήματος με ευθύνη του.
  • Πρόστιμο σε εταιρία – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή λόγω εκπρόθεσμης δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με ευθύνη του.
  • Πρόστιμο σε φυσικό πρόσωπο – πελάτη του ασφαλισμένου λογιστή για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ με ευθύνη του.

Φαρμακοποιοί

  • Οι σωματικές βλάβες που είναι δυνατόν να προκληθούν στους πελάτες του από λάθος του ασφαλιζομένου φαρμακοποιού ή υπαλλήλου του κατά την εκτέλεση συνταγής ή την παρασκευή ιδιοσκευάσματος ή από τις εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις του φαρμακείου.
  • Οι υλικές ζημιές που είναι δυνατόν να προκληθούν σε τρίτους από τις εσωτερικές ή εξωτερικές εγκαταστάσεις του φαρμακείου.

Δικηγόροι

  • Διαδικαστικά λάθη, όπως για παράδειγμα είναι η παράλειψη νόμιμης διαδικαστικής προθεσμίας με αποτέλεσμα τη ζημία πελάτη.
  • Παραγραφή αξίωσης λόγω λανθασμένου υπολογισμού.
  • Λανθασμένη επαγγελματική συμβουλή.
  • Παραβίαση προσωπικών δεδομένων.