Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μία πραγματικότητα και για τη χώρα μας, ενώ η πράσινη ανάπτυξη είναι ο στόχος της επόμενης δεκαετίας.

Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο δείκτη ηλιοφάνειας σε ολόκληρη την Ε.Ε. και η διαθέσιμη ηλιακή ακτινοβολία στη χώρα μας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα τόσο κατά την καλοκαιρινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ταυτόχρονα η δέσμευση για απολιγνιτοποίηση, μείωση των αερίων ρύπων και αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην συνολική ηλεκτροπαραγωγή καθιστούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα ένα σημαντικό μέσο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το άμεσο μέλλον.

Κάθε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι μια σημαντική επένδυση, ένα περιουσιακό στοιχείο, με ιδιαίτερη τρέχουσα, αλλά και μελλοντική αξία. Απαραιτήτως λοιπόν η επένδυση αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται από κάθε πιθανό κίνδυνο που την απειλεί τόσο κατά την υλοποίηση της εγκατάστασης, όσο και κατά τη λειτουργία της.

Κατηγορίες ασφάλισης φωτοβολταϊκών: Κατά την εγκατάσταση παρέχεται κάλυψη κατά παντός κίνδυνου ανέγερσης, συναρμολόγησης, τοποθέτησης και συντήρησης του σταθμού-μονάδας.

Κατά τη λειτουργία, για όποια υλική απώλεια ή ζημία της εγκατάστασης, καθώς επίσης και την απώλεια μικτών εσόδων, συνεπεία καλυπτόμενου κινδύνου, λόγω διακοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ.

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικούς από τους κινδύνους που καλύπτει η ασφάλιση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων: Φωτιά Πλημμύρα και φυσικά Φαινόμενα Κλοπή Κακόβουλες βλάβες Αστική ευθύνη έναντι τρίτων Σεισμός Αστική ευθύνη εργοδότη Κατά παντός κινδύνου